İşverenlerin İsveç Vizesi Başvurusu İçin Hazırlamaları Gereken Evrak Listesi
1.Pasaport
İsveç vizesi başvurusu yapacak adaylardan istenen pasaport standartları diğer Schengen ülkeleri ile benzerlik göstermektedir. Pasaportu bulunmayan adayların her şeyden önce pasaport başvurusunda bulunarak pasaport edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlüğünden alınan randevu ile gerekli evraklar tamamlanarak pasaport başvurusunda bulunulabilir. Kişi pasaport sahibi ise
- Pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve vize onay işlemleri için pasaportta 2 adet boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
- Pasaport geçerlilik tarihinin vize bitim tarihinden en az 3 ay sonra olması istenen diğer kriterdir. Seyahat planı yapılırken pasaport geçerlilik tarihi dikkate alınarak rezervasyonlar yaptırılmalıdır.
- Yırtık veya deforme olmuş pasaportlarla yapılan başvurular olumsuz sonuçlandırılmakta ve pasaportun hamili kısmının pasaport sahibi tarafından imzalanarak başvuruda kullanılması gerekmektedir. Pasaportunuz gerekli şartları sağlayacak yeterliliğe ulaştıktan sonra fotoğraflı bölümünden ve daha önce ziyaretini gerçekleştirdiğiniz Schengen ülkelerine ait fotokopileri ibraz etmeniz gerekmektedir. Tüm bu şartları yerine getirdiğinizde İsveç vizesi için gerekli pasaport şartlarını tamamlamış sayılırsınız.
2.İsveç Vize Başvuru Formu
- Başvuru formunda kimlik bilgileriniz, kişisel bilgileriniz, ikamet bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, mali bilgileriniz, ziyaret amacınız, varsa İsveç‘te yakınlarınızın bilgisi, geçmişte yapmış olduğunuz ve gelecekte yapmayı planladığınız seyahatlerin bilgisi ve nedenleri yer almaktadır.
- Başvuru sahibi bu bilgileri eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. İsveç vize başvurusu için vize isteyen adayları yetkililer detaylı bir araştırmaya tabi tutarak, verdikleri bilgilerin doğruluğu teyit edeceklerdir.
- 18 yaşından küçük olan kişilerin başvuru formları anne ve babaları tarafından doldurularak her ikisinin imzası alınması sonrasında teslim edilmelidir.
- Acentemiz tarafından İsveç vize başvurunuz yapılacaksa Fuar Planı personeli tarafından başvuru formları doldurulacaktır.
3.Fotoğraf Detayları
- İsveç vizesi başvurularında kullanılmak üzere adaylardan 2 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir.
- İsveç vizesi başvurusu için müracaat dosyasına koyulacak biyometrik fotoğrafların beyaz ve desensiz arka plana sahip olarak fotoğraftaki kişinin tüm ayrıntılarının fotoğrafta net bir şekilde ön plana çıkarması istenmektedir.
- Biyometrik fotoğraf boyutları için de 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklik talep edildiği için fotoğraf çekiminden önce bu durumun belirtilmesi ve bu boyutlarda fotoğrafın basılması sağlanmalıdır.
4.Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası
- Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının teminatı en az 30.000 İsveç Kronu (SEK) olmalıdır.
- Yurt dışı sağlık sigortasının kapsamı tüm Schengen ülkeleri olmalıdır.
- Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının kapsayacağı tarihi belirlerken gidiş tarihinizden 1 gün önce dönüş gününüzün 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir.
- Yurt dışı seyahat sağlık Sigortası Fuar Planı tarafından yapılacaktır.
5.Pasaport ve Kimlik Fotokopileri
- Pasaportunuzda Kişisel bilgilerin yer aldığı sayfanın fotokopisi Varsa bütün vize ve damgaların bulunduğu sayfaların fotokopisi.
- İsveç vizesi müracaatında bulunacak olan müracaatçılardan renkli kimlik fotokopisi İsveç Konsolosluğunca talep edilmektedir.
- Kimlik fotokopisinde T.C. Kimlik numarası bulunmalıdır. Kimlikte yer alan fotoğraf kişiyi net bir şekilde göstermeli ve kimlik bilgilerinin okunabilir olması.
6.İkametgâh
- Başvuru sahibinin yaşı fark etmeksizin (bebekler ve çocuklar dahil) ikametgâh sunulması gerekir. Bu belge sadece muhtardan alınmış orijinal belge ya da e-devlet hesabından alınmış barkodlu belge olarak kabul edilir. Yabancı başvuru sahiplerinin de sunması şarttır. İkametgâh sunulmadan başvuru alınmaz.
7.Banka Hesap Dökümü
- Bankadan başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınan ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren ayrıntılı banka hesap dökümü.
- Hesap dökümünün bankadaki gişe yetkilisi tarafından imzalanıp ve kaşelenmesi gerekmektedir.
- Hesap internet üzerinden alınmış olsa da bankadan kaşelenip ve imzalanması gerekmektedir.
- Hesabınızda en az yolculuğunuzu finanse edecek kadar bakiye olmalıdır.
8.Ek Gelir Belgeleri
- Varsa size veya Sponsora ait Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
9.Ulaşım Bilgileri
- Uçak ile ulaşımı tercih eden başvuru sahipleri, İsveç’ten çıkış ve dönüşü gösteren rezervasyonlarında PNR kodunun bulunmasına dikkat etmelidirler.
- Kendi otomobili veya motosikleti ile seyahat edecek başvuru sahipleri, aracı kullanacak kişi tarafından yazılmış güzergâh dilekçesi, yeşil sigorta, uluslararası geçerli ehliyet ve araç ruhsat fotokopilerini de başvuru dosyasına eklemelidirler.
- Seyahatte gemi turu organizasyonu kullanılması durumunda güzergâh yazısı ve rezervasyonlar başvuru dosyasında sunulmalıdır.
- Tren veya Otobüs ile gerçekleştirilecek seyahatler için İsveç vizesi müracaatında tren ya da otobüs bilet rezervasyonu ibraz etmeleri gerekmektedir.
- Bilet Rezervasyonu bulunmayan müşterilerimiz için Fuar Planı tarafından geçici rezervasyon düzenlenecektir.
10.Konaklama Bilgileri
- İsveç‘te Konaklayacağınız Otelden alınmış konfirmeli rezervasyon çıktısı.
- Otel Rezervasyonunuz seyahat sürecinizde açıkta gün bırakmayacak şekilde olmalı ve Vize alacak kişinin rezervasyon belgesinde isim ve soy isminin rezervasyon belgesinde mutlaka yazılı olması gerekmektedir.
- Otel Rezervasyonu bulunmayan kişiler için Fuar Planı Tarafından geçici otel rezervasyonu düzenlenecektir.
11.İşveren Mektubu
- Sahibi veya Ortağı olduğunuz şirketin antetli kağıdına İsveç Konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Türkçe yazılmış, şirket kaşesi basılmış ve şirket imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe.
- Dilekçede şirketteki göreviniz mutlak suretle belirtilmelidir.
- Dilekçede ayrıca İsveç‘e yapacağınız seyahatin gidiş ve dönüş tarihleri ile birlikte seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının belirtilmesi gerekmektedir.
- İşverenler için İsveç Turist Vizesi başvurusu için gerekli olan vize Talep dilekçesi.
12.İş yeri Belgeleri
- Vergi Levhası; Son döneme ait güncel barkodlu vergi levhası fotokopisi.
- Faaliyet Belgesi; Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ziraat Odası gibi kurumdan son 3 ay içerisinde alınmış kaşe ve ıslak imzalı Faaliyet belgesi (Orijinal olması gerekmektedir.)
- İmza Sirküleri; İş yerinin müdürünün noter tarafından onaylanmış imza sirküleri fotokopisi ibraz etmeniz gerekmektedir.
- Resmî Gazete’de yayınlanan ve şirketin ortaklarının, adresinin, unvanının, faaliyet alanlarının ve iletişim kanallarının bulunduğu Ticari sicil gazetesi sayfasının fotokopisi gereklidir.
13.Bağ-kur Tescil ve Hizmet Dökümü
- E-devletten barkodlu versiyonu son bir haftada alınmış bu belgenin detaylı tüm döküm olması gereklidir. Barkodsuz belgeler kabul edilmemektedir.
14.Barkodlu Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
- E-Devlet web sitesi üzerinden ya da ilçe Nüfus Müdürlüğünüzden alınmış Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.