Amerika Vizesi

Amerikan Vizesi

ABD’ne seyahat edecek Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (Gri), Diplomatik Pasaport (Siyah) ve Hususi Pasaport (Yeşil) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatlerini gerçekleştirmeden önce ilgili ülke konsolosluğuna (ya da ABD Konsolosluğu’na ‘içerikte önemli olan tekrara düşmemektir’) Amerika vize başvurusu sırasında bulunması gerekmektedir. ABD’ne seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatlerinin türüne göre vize başvurusunda bulunmalıdır.

ABD’nde ‘Göçmen Olmayan Vizeler’ ve ‘Göçmen Vizeler’ olmak üzere iki tür vize uygulaması bulunmaktadır.

  • Göçmen olmayan vize türü, ABD’ne yalnızca eğitim, çalışma ve ziyaret gibi amaçlar ile yapılacak geçici seyahatleri kapsar.
  • Göçmen vize türü, ABD’nde çalışmak veya süresiz olarak yaşamak isteyen kişilerin başvurabileceğini vize türüdür.

Amerika Vize Türleri

B-1 Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Ticari amaçlı ziyetçi Amerikan vizesi, Mesleki toplantılar veya konferanslar dâhil ticari amaçlar için ABD’ne geçici olarak giriş yapmak isteyen ve genel olarak altı aylık bir süreyi kapsayan vize türüdür.

B-2 Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Aile ve arkadaş ziyareti ve turistik geziler kapsamında ABD’ne geçici olarak gitmek isteyen ve altı ay geçerliliği olan vize türüdür.

Transit Vizesi

ABD üzerinden bir başka ülkeye seyahat edecek kişiler ile uçak veya deniz taşıtına binmek üzere ABD’ne seyahat edecek olan mürettebat üyelerini kapsayan vize türüdür. Transit vize türüne başvurmak isteyen kişilerin Amerika vize başvurusu sırasında seyahat programlarını sunması gerekmektedir.

D, C1/D Mürettebat Vizesi

Gemi çalışanları ve/veya ABD’nde uluslararası uçuş yapan havayolu çalışanlarının alması gereken vize türüdür.

E1/E2 Yatırımcı Vizesi

ABD ile doğrudan ticari ve sefer anlaşması olan ülke vatandaşları, hizmet ve ticaret dahil olmak üzere yatırım yapmakta olan kuruluşlarının faaliyetlerini geliştirmesi, yönetmesi ve sermaye yatırımı yapabilmesi adına yapacakları seyahatler için başvuruda bulundukları vize türüdür.

F1,F2 Öğrenci Vizesi

ABD’nde akademik eğitim, uzun süreli eğitim veya dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvuruda bulundukları vize türüdür.

J1,J2 Değişim Programı Vizeleri

ABD’ndeki değişim programlarına katılımı onaylanacak kişilerin başvuruda bulundukları vize türüdür.

M1,M2 Mesleki Eğitim Vizeleri

ABD’ne mesleki ya da akademik olmayan eğitim veya dil eğitimi almak için gidecek olan kişilerin başvuruda bulundukları vize türüdür.

Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi nasıl alınır sorusu son zamanlarda oldukça popüler bir soru haline geldi. Amerika vize başvuru sırasında bulunmak isteyen kişilerin pasaportlarının 10 yıldan eski olmaması ve içerisinde 2 boş sayfası bulunması gerekmektedir. Ayrıca vize başvurusunda bulunulacak pasaportun seyahat bitiş tarihinden itibaren ez az 9 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunabilmek için Amerika DS 160 Vize Başvuru Formu ‘nun eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması gerekmektedir.

 

Amerika DS160 Vize Başvuru Formu doldurultuktan sonra randevu alabilmek için konsolosluk harcı ödenmeli ve ödeme sonrası randevu tarihi seçilerek mülakat tarihi belirlenmelidir. Vize başvurusu için gerekli tüm evraklarla birlikte seçilen randevu gün ve saatinde konsoloslukta olmalısınız. Mülakat sonrası vize başvuru sonucunuz tarafınıza bildirilmektedir.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

ABD’ne seyahat edecek tüm vize başvuru sahiplerinin doldurmak ve hazırlamak zorunda olduğu bir takım belgeler bulunmaktadır. Amerika vizesi için gerekli evraklar seyahat amacınıza, mesleki durumunuza ve vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Başvuruda bulunmayı düşündüğünüz vize için gerekli tüm evrak listesine aşağıdaki bağlantı ulaşabilirsiniz.

DS 160 Formu Nasıl Doldurulur?

ABD seyahatlerinde başvurulacak tüm vize amerika vize türleri için şart koşulan DS 160 Formu eksiksiz ve İngilizce olarak doldurulmalıdır. DS 160 Formu doldurulma esnasında gerçeğe aykırı beyandalar, eksik ve hatalı bilgiler olmamalıdır. Vize başvurusunda bulunacak kişinin DS 160 Formu ’nu randevu tarihinden en az 3 (üç) iş günü öncesinden doldurması gerekmektedir.

 

Pek çok başvuru sahibi DS 160 Formu ’nu eksik veya yanlış doldurduğundan dolayı vizelerini alamamaktadır. Fuar Planı, formu sizin adınıza eksiksiz doldurup tüm süreçte danışmanlık hizmeti vermektedir. Adınıza dolduracağımız DS 160 Formu için önceden tarafınıza bir bilgi formu gönderir ve sizden doldurmanızı isteriz. Ardından, Fuar Planı’nın profesyonel vize danışmanları vize işlemleriniz için süreci hemen başlatır.

Fuar Planı ile Amerika Vize Başvurusu

Fuar Planı’nın profesyonel ve tecrübeli vize danışmanları ile Amerika vizesi 'ni kolay ve hızlı bir şekilde başvurabilirsiniz, Tek yapmanız gereken vize danışmanının size yönelteceği sorulara dikkatli cevap vererek bilgi formunu doldurmanızdır.

Gerekli Evrakların Tespiti

Amerikan vize başvurusu öncesi en önemli aşama evrak tespitidir. İlgili evrakların eksiksiz olduğuna kanaat getirebilmek için danışmanınız tarafından size yöneltilecek sorulardan; seyahat amacınız, başvuruda bulunacağınız vize türü ve ABD’nde kalmayı planladığınız süreye göre gerekli evraklarınız belirlenir ve tarafınıza bildirilir. Vize danışmanınız evrakları nasıl hazırlayacağınız konusunda da destek vermektedir.

Amerika Vize Randevu Alma Süreci

Amerika vize randevu alabilmek için öncelikle DS 160 Formu 'nun doldurulması gerekir. Başvuru formunun doldurulmasından sonra harç ödemesi yapılmalı ve ardından randevu alma ekranından konsolosluğun randevu için müsait gün ve saatine randevu alınmalıdır. Randevu gün ve saattinden en az yarım saat önce konsolosluk önünde hazır olunmalıdır.

Evrak Kontrol

Vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmaması için evraklarınızın tam ve hatasız olduğundan emin olmalısınız. Konsolosluk vize memuru hazırlamış olduğunuz evrakları kontrol ederek varsa eksik veya hatalı belge, tarafınıza yeniden evrak hazırlamanızı bildirir.

Mülaakat Süreci

Amerika vize başvurusu tamamıyla mülakata dayalı bir süreçtir. Mülakat aşamasında vize memurunun hazırlamış olduğunuz evrakları control ederken size bir takım sorular sorması muhtemeldir. Seyahatinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayıp ülkeye döneceğinize ikna olması ile olumlu sonuçlanan vize mülakatında net ve eksizlik bilgiler vermeniz yeterli olacaktır.

 

Fuar Planı, Amerikan vize başvurusunda karşılaşacağınız muhtemel sorular ve bu sorulara nasıl cevap vemeniz ile akalalı size hizmet verecektir.

Başvuru Sonucu ve Pasaport Teslimi

Konsolosluk, vize talebinizin olumlu sonuçlanması durumunda pasaportunuzu vizeniz ile birlikte PTT kargo ile en fazla 5 (beş) iş günü içerisinde size göndermektedir. Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanır ise mülakat sonrası pasaportunuz size iade edilir.

Amerika Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • ABD’ne seyahat edecek olan Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (Gri), Diplomatik Pasaport (Siyah) ve Hususi Pasaport (Yeşil) sahibi kişiler ABD vize başvurusu yapmak zorundadır.
  • ABD vize işlemleri için kullanılan pasaportun seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.
  • ABD Konsolosluğu başvurulan vize türüne göre ek bilgi ve belge
  • Resmi tatil ve yoğunluk gibi durumlar göz önünde bulundurularak vize başvuruları planlanan seyahat tarihinden 6- 8 hafta öncesinde yapılmalıdır.

Amerika Vize Randevusu

Başvuruda bulunmayı düşündüğünüz vize türüne göre değişebilen evrakları doğru ve eksik bir şekilde tamamladıktan sonra Amerika Konsolosluğu’ndan çevrim için randevu alabilirsiniz. Randevu esnasında yanınızda bulundurmanız gereken tüm dokümanlar ve mülakatla ilgili ayrıntılı bilgiler tarafımızdan size iletilmektedir.

Amerika Vizesi Kaç Günde Çıkar ?

Amerika vizesi başvuru işlemleri başarılı ve eksiksiz olarak gerçekleştirilirse 4-5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru aşamasında eksik evrak teslim edilmesi durumunda ek evrak talep edilebilir ve süreç biraz uzayabilir. Amerika Konsolosluğu’nun yoğun olması ve vize başvurusunun resmi tatile denk gelmesi vizenin sonuçlanma süresinin uzamasına neden olabilir.

Amerika Vize Reddi

Amerika vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması da ihtimaller dahilindedir. Amerika Konsolosluğu’nun vize reddi olarak gösterdiği sebepler aşağıdakiler yer almaktadır.

Amerika Vize Reddi Nedenleri

  • Finansal nedenler,
  • Başvuru formunun eksik veya yanlış doldurulması,
  • Eksik ve yanlış bilgi verme,
  • Daha önce alınan Amerika Vizesinin yanlış kullanımı,
  • Diğer ülklere olan giriş çıkış sürelerinde yaşanan sorunlar
  • Devlet tarafından hakkınızda başlatılan soruşturma ve adli vakalargibi durumlarda Amerika vize başvurusu ‘vize reddi’ ile sonuçlanabilir.

Amerika Vizesi Ret İtirazı

Vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda Amerika Konsolosluğu ret gerekçelerini açıklayan bir yazı gönderir. İlgili yazıda başvurunuzun reddedildiğine dair eksikliği gidererek yeniden başvuru yapılabilir. Vize başvurunuzun neden reddedildiği anlaşılmadığı durumlarda itiraz dilekçesi yazma ve yeni bir vize başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır.

Fuar Organizasyonunuzu Bize Bırakın....

Fuar ve İş Seyahatinizi En Uygun Fiyatlarla Planlayalım